Na kmetiji Glavinič pridelujemo grozdje, iz katerega izdelujemo najboljša vina že več kot sto let.

Jeruzalemsko – ormoške gorice so znane po pridelavi grozdja in vin že od leta 1681. Domačini so gojili trto in izdelovali vina za lastnike vinogradov predvsem za gospodo z Dunaja.

Naš vinograd ima eno izmed najboljših leg daleč naokrog, v Vinskem Vrhu v bližini Jeruzalema. Odlična, ves dan osončena, konkavna lega naših goric pod Jeruzalemom daje našemu grozdju in vinu posebne arome.

Vinograd je zasajen na ilovnato – lapornatih tleh. Lega je jugozahodna in ves dan obsijana s soncem. Vso grozdje je ročno trgano. Zasajene so naslednje sorte: chardonnay, šipon, modri pinot, rumeni muškat, muškat otonel in dišeči traminec.

Vretje mošta poteka v nerjavečih sodih pri kontroliranih nizkih temperaturah do največ 18°C. Tako vino ohrani večjo količino naravnega ogljikovega dioksida, se vidno iskri in ga zato imenujemo živahno vino.

V kolikor želite izvedeti več o naših vinih, vas prisrčno vabimo, da se udeležite pokušine naših vin. Pokušina vin poteka v degustacijskem prostoru na naslovu Vinski Vrh 6.

Rezervacijo termina za pokušino vin naredite na spodnjem obrazcu.

Cena za pokušino vin: 3,00 € po vzorcu / osebo.

Za dodatne želje pri pokušini vin nas obvestite s sporočilom na mgm.glavinic@gmail.com ali nas pokličite po telefonu +386 41 322 184.

Loading...