Konvencionalna pridelava grozdja za vino
Na kmetiji Glavinič pridelujemo grozdje, iz katerega izdelujemo naša najboljša vina z zaščitenim geografskim poreklom vinorodnega okoliša Štajerska Slovenija, Ormoško – Ljutomerske gorice. Vinograd imamo na eni izmed najboljših leg daleč naokrog, v Vinskem Vrhu v bližini Jeruzalema. Odlična, ves dan osončena, konkavna lega naših goric pod Jeruzalemom daje našemu grozdju in vinu posebne arome.
Nahajamo se v Ormoško Ljutomerskih goricah, naselje Vinski Vrh, ki leži na Jeruzalemski vinski cesti. Že samo ime kraja pove, da tu najdemo najboljše vinogradniške lege.
Vinograd je zasajen na ilovnato – lapornatih tleh. Lega je jugozahodna, kar pomeni, da je ves dan obsijana s soncem. Vinograd je vključen v sistem integrirane pridelave grozdja. Vso grozdje je ročno trgano. Zasajene so naslednje sorte: chardonnay, šipon, modri pinot, rumeni muškat, muškat otonel in dišeči traminec.
Vretje mošta poteka v nerjavečih sodih pri kontroliranih nizkih temperaturah do največ 18°C. Tako vino ohrani večjo količino naravnega ogljikovega dioksida, se vidno iskri in ga zato imenujemo živahno vino.
Ni absolutne resnice, niti čudežnih receptov, kako združiti jedi in vina. Umetnost izbiranja vin k jedem je osebna, pojmi o okusih pa relativni. Zato v glavnem vsi avtorji gastronomskih knjig, predvsem francoski, nagovarjajo k večji svobodi pri izbiri vin k jedem.
Nudimo bela in rose vina.